Kladdkaka och grädde

Kladdkaka är aldrig fel. Heller inte ett litet glas portvin.

Kladdkaka

  • 100g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillbehör:

  • Florsocker
  • Vispad grädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form m löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i kastrull, lyft av från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner öv ingredienser, blanda väl.
  3. Häll smeten i formen, grädda mitt i ugnen i 15 min. (Kakan blir ganska låg).
  4. Låt svalna. Pudra florsocker över och servera med grädde och ev. hallon. Klassiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *